Moja Shisha: Mitsuba: Luxor | Ibrahim Dabes: Goniec
Ulubiony tytoń: Starbuzz i Fantasia Pomógł: 35 razy Wiek: 18 Posty: 899 Skąd: Lublin
Wysłany: 2009-08-14, 14:38 Elements.
Witajcie, Wielu z was pewnie ucieszy ta wiadomośc słysząc odemnie jaki elements jest świetny. Otóż napisałem do firmy elements maila z pytaniem, czy nie można zakupić u nich tego tytoniu a w odpowiedzi zwrotnej dostałem:
Cytat:
Hello,
thanks for inquiry. The elements tobacco will be in 2 weeks in poland
shops.
It is not allowed to send it by post from germany, but you can buy all
elements products also in Poland then:
Moja Shisha: Dwa pąki, ozdobna bazarówka, Magier R.I.P, MYA Cosmos (Namm i V)
Ulubiony tytoń: Abir Oran, Fant CubM, Fant GinB, JM's Choco Pomógł: 47 razy Wiek: 19 Posty: 645
Ulubiony tytoń: Starbuzz i Fantasia Pomógł: 35 razy Wiek: 18 Posty: 899 Skąd: Lublin
Wysłany: 2009-08-14, 15:32
Chyba nie oglądałeś mojej recenzji dotyczącej elementsa. Cena tytoniu jest naliczana od wagi całej paczki, czyli zalóżmy 50gram. Elements rozwiązał to w ten sposób, że daje 20 gram, suchego tytoniu jak piperz i dodaje molamixu (sam tytoń jest bezsmakowy, molamix po połączeniu z tytoniem i leżakowaniem przez pewien okres nabiera smaku ), czyli powinno być mniej niż np. nakhla która waży 20 gram. Objętościwoo tytoniu po zalaniu go molamixem jest tyle samo, z tym, że to jest mniejsza cena.
Moja Shisha: Egipska bazarówka + 2xMYA Mini Orb II +2x Inhale Acrylic + Dynia
Ulubiony tytoń: Fusion- Miami Beach, Fantasia - Jack n Coke Pomógł: 32 razy Wiek: 23 Posty: 580 Skąd: Ilchester UK
Wysłany: 2009-08-14, 15:55
Chętnie bym tego spróbował
Ciekawe, smak na rowni z fantasia, a cena porownywalna do np. Abira. Cos mi tu nie pasuje, ale pozyjemy, zobaczymy, zapalimy i jesli wszystko bedzie cud miod to takkie rozwiazania są dobra alternatywa dla rosnacej akcyzy.
tytoń będzie bardzo suchy ( taj jak zwykły fajkowy czy papierosowy ), mieszać to należy w proporcji 1:1 ( 1 butelka melasy - 1 woreczek tytoniu ), dla szybszego nasączenia tytoniu melasą smakową powinno zastosować się procedurę opisaną na butelce ( w skrócie: dolać gorącej wody a następnie ją wycisnąć ), trochę wody więc zawsze pozostanie, łącznie masa po zmieszaniu będzie wynosić około 130g, czyli 50g wychodzi ok. 13,50zł
na początek startujemy z 8 smakami:
słodka WIŚNIA
zmrożony BANAN
ZIELONE JABŁKO
TRUSKAWKOWY krem
KARAIBSKI sen
świeża MIĘTA
pyszna POMARAŃCZA
soczysty ARBUZ
jeśli będzie dostępny w naszej ofercie, na pewno damy znać na forum
Wysłany: 2009-08-14, 23:20
matis193 napisał/a:
Jar się trochę przeliczył ;p
A ty widocznie nie umiesz czytać mojego nicku.
Co do tego czy się przeliczyłem to nie sądze. Myślałem, ze będzie sprzedawane w formie zestawu, tak jak kiedyś al-sultan czy teraz seat safa. Trochę drogo jak na tyle melasy, ale jak mówie jakość jest bardzo wysoka, więc jakość napewno przekłada się na cene.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum